Aanmelden voor het symposium (aanmelden verplicht)

Derdejaars studenten van International Wildlife Management organiseren op donderdag 28 juni het symposium “Nature improvement day”. Allerlei belangrijke componenten van de natuur en biodiversiteit en hoe dit onderzocht en gemonitord kan worden, staan centraal tijdens dit symposium. Onderwerpen variëren van lokale insecten populaties tot het oplossen van internationale stroperij. Gedeputeerde Johannes Kramer en Meinte Engelmoer van de Provincie Friesland zijn de gastsprekers van de dag.

 

In elk blok zullen 2 presentaties worden gehouden (zie bijlage voor het uitgebreide programma). Daarna is er een pauze met een postermarkt. Tijdens de postermarkt heeft u de mogelijkheid om langs de verschillende stands te lopen en de studenten te spreken over het onderzoek dat zij hebben gedaan.

 

Wij hopen u van harte welkom te mogen heten op 28 juni 2018 op Hogeschool Van Hall Larenstein, Leeuwarden.

Contact kan worden opgenomen via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20 september 2017


Goed nieuws: tijdens de Nationale Groendag op 20 september jl. heeft Tweede Kamerlid Isabelle Diks de Nationale Operatie Steenbreek-trofee uitgereikt aan de winnende gemeente Leeuwarden! Leeuwarden kreeg de prijs vanwege de goede samenwerking tussen de partijen, de planmatige aanpak, de goede draaiboeken bij wijkacties, het brede programma en de actieve burgerparticipatie. Een welverdiende bekroning van de inzet, het enthousiasme en het harde werk van de betrokken organisaties en bewoners!

28 juni 2017


Flinke hitte en hevige regenval. Afgelopen week waren de gevolgen van verstening in onze steden weer goed waarneembaar! In wijken met meer versteende tuinen is het aanzienlijk warmer en blijft de warmte langer hangen, en bij hevige regenval kan het water niet goed de grond in en blijft in de straten of tuinen staan, of de riolen raken overbelast.

Kimberly van Dam en Lotte Hadderingh, studenten van hogeschool Van Hall Larenstein, onderzochten de verstening in de gemeente Leeuwarden en overhandigden het rapport aan wethouder Jan Atze Nicolai. Hij belooft: we gaan ermee aan de slag!

Lees meer: Gemeente Leeuwarden aan de slag met resultaten studentenonderzoek Operatie Steenbreek

10 juni 2017

Zaterdag 10 juni organiseerde het Kenniscentrum Burgers en Biodiversiteit in samenwerking met Stichting Groei en Bloei en Intratuin Leeuwarden een nieuwe 'Tegel eruit, Plant erin'-actie tijdens de Nationale Tuinweek 2017.

Bewoners ontvingen tegen inlevering van een tegel uit hun tuin gratis twee biologische kruidenplanten! Wethouder Jan Atze Nicolai en fractievoorzitter Evert Stellingwerf van PAL Groen Links openden de actie, en ruilden uoiteraard ook een tegel in. Maar liefst 112 bewoners kwamen hun tegel inleveren: er zijn dus weer heel wat m2 vergroend!

Lees meer: Geslaagde 'Tegel eruit, Kruidenplant erin'-actie tijdens Nationale Tuinweek