6 mei 2017

 

Zaterdag 6 mei jl. organiseerde Coöperatie de Hoftuinen een Operatie Steenbreekactie in de wijk Achter de Hoven te Leeuwarden. Deze actie vormde tevens de aftrap van Operatie Steenbreek in drie Leeuwarder wijken: Achter de Hoven, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek en de Bloemenbuurt.


Onder begeleiding van de Piraten Party Band “Plunder” en een fietskar trok De Hoftuinen samen met Operatie Steenbreek door de wijk voor de welbekende 'Tegel eruit, Plant erin'-actie. In ruil voor een tegel ontvingen buurtbewoners een mooie fruitstruik. Wethouder Jan Atze Nicolai van de gemeente Leeuwarden verzorgde de officiële aftrap voor Operatie Steenbreek, waarbij letterlijk stenen werden gebroken. Omrop Fryslân was erbij en maakte een leuke rapportage.

 

Met Operatie Steenbreek willen we Leeuwarden groener, gezonder en mooier maken. Met minder tegels in de tuinen wordt het zomers minder warm, wordt regenwater door de bodem opgenomen én vastgehouden voor drogere tijden en is er meer ruimte voor allerlei planten en dieren. Daarom luidt het motto: Tegels eruit, Planten erin!