IMG 1832

Behalve het KBB hebben ook studenten van de opleiding Diermanagement van hogeschool VHL hun voetsporen achtergelaten in De Zuidlanden. In opdracht van IVN Noord ontwikkelden zij  educatief materiaal ontwikkeld voor de basisschoollleerlingen van de Brede School in De Zuidlanden. Hierbij stond het thema 'Biodiversiteit in de woonomgeving' steeds centraal.

De studenten ontwikkelden onder andere een ontdek- en beleefpad door de wijk voor gezinnen, die in het voorjaar 2014 gerealiseerd zijn.
De karakters Mees en Merel gaan op onderzoek uit in de wijk, en kinderen van 4 – 12 jaar ontdekken samen met hun (groot)ouders wat Mees en Merel onderweg allemaal tegenkomen. Daarnaast ontwikkelden de studenten natuureducatief materiaal voor de basisscholen in de wijk. Met behulp van 45 ontdekopdrachten ontdekken de leerlingen wat er allemaal groeit, bloeit en leeft in hun omgeving. Leerkrachten en ouders kunnen daarnaast gebruik maken van een schat aan ondersteunend materiaal. Van rijmpjes tot recepten, van kleurplaten tot knutselopdrachten en van beschrijvingen van veelvoorkomende soorten in de wijk tot tips over hoe je je achtertuin vogelvriendelijk maakt. Een mooi voorbeeld van natuureducatie voor jong en oud!