De één vindt kamperen geweldig, de ander vindt kamperen minder leuk. Daarover zullen de meningen altijd over blijven verschillen. In deze blogs lees je lifehacks waardoor het kamperen in ieder geval een stuk leuker en aangenamer wordt voor iedereen.  

1: Nooit meer last van diertjes in en om je tent 

Je kent het vast wel, je ligt lekker in je tent te woelen en overal in je tent vindt je mieren en andere beestjes. Het wordt al helemaal beangstigend als deze beestjes op je slaapmat kruipen. De oplossing? Stoepkrijt. Ja echt. Mieren hebben namelijk een hekel aan stoepkrijt en blijven daarom uit de buurt van je tent. Leg de stoepkrijt om je tent en je zult er geen last meer van hebben 

2: Struikel nooit weer over een haring  

Een tent blijft stevig vaststaan door haringen. Deze haringen vallen vaak niet op en hierdoor kun je er gemakkelijk over struikelen. Om dit te voorkomen hebben we de perfecte lifehack voor je. Knip een tennisbal door tweeën en leg de bal op de haring. Zo zie je om je tent precies waar de haringen in de grond staan en struikel je er niet over.  

3: Sfeerlicht 

Als je buiten gaat kamperen kan het best donker zijn. Daarom is het erg aangenaam om wat sfeerlicht te hebben. Wat je kunt doen is een blikje openknippen en hier een waxinelichtje in doen. Hierdoor verspreid het licht zich enorm. Op deze manier heb je een waxinehouder gecreëerd en kun je in het donker nog lekker een op je campingstoel een boekje lezen of een spelletje doen.  

4: Haringen uit de grond trekken is nog nooit zo makkelijk geweest 

Je wilt natuurlijk dan je tent stevig staat en niet meegenomen wordt door de wind. Daarom zet je de tent goed vast door de haringen stevig in de grond te drukken. Het kan soms best lastig zijn om deze haringen eruit te trekken. De oplossing is simpel. Gebruik een lepel om de haring doormiddel van de hefboomwerking uit de grond te trekken en je zult merken dat het heel gemakkelijk gaat.