Zie je vaak mensen met mooie witte tanden en zou je dat zelf ook graag willen hebben? En kijk je dan thuis in de spiegel om tot de conclusie te komen dat jouw tanden lang niet zo mooi wit zijn? Dan wordt het zeker tijd daar wat aan te doen. Je kunt ervoor kiezen je tanden te laten bleken maar dit is een vrij chemisch proces waar niet iedereen graag aan begint. Let er daarbij zeker ook op dat je tanden niet te wit worden want dit doet alleen maar erg onnatuurlijk aan.

 

Kijk goed welk product je het beste aanstaat

Als je zelf iets wilt doen aan je gelige tanden of er aanslag op hebt zitten dan kun je daar verschillende middelen voor kopen om dit tegen te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciaal whitening poeder of een whitening pen, of aan mondwater of tandpasta waarmee je je tanden minder geel maakt en ze een betere en tevens wittere uitstraling krijgen. Welk product je kiest hangt van jou af maar het is altijd slim eerst even goed rond te kijken wat er allemaal te koop is, zodat je iets kiest dat bij jou past en dat voor jou werkt.

 

Spoelen kan ook de oplossing zijn

Spoel je toch altijd al met mondwater? Dan kun je dit meteen ook inzetten om wittere tanden te krijgen. Met het Coco Chai mondwater van Dr. Brite haal je een product in huis dat volledig op basis van natuurlijke grondstoffen gemaakt is. Zo kun je er ook altijd zeker van zijn dat het veilig te gebruiken is. Er zit geen alcohol in, noch sulfaten, parabenen of ftalaten.

 

Werkzame ingrediënten van het mondwater

Het mondwater werkt op basis van kokosolie en zeezout om je tanden witter te maken. Daarnaast zit er kardemon, kaneel en kruinagel in die het mondwater een wat kruidige doch niet al te sterke smaak geven. Omdat er ook glycerine en Aloë Vera aan toegevoegd zijn verzacht dit de mond direct en wordt de aanmaak van speeksel gestimuleerd. Dit betekent dat je mond minder droog wordt en dat je schadelijke bacteriën die voor een slechte adem kunnen zorgen geen kans geeft.

 

Mondwater van Oxyd8 werkt veilig

Een ander mondwater waarmee je je mond en gebit fris en gezond kunt spoelen is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Dit heeft niet alleen een frisse smaak maar zorgt ook nog eens voor wittere tanden, door de aanwezigheid van fluoride. Hiermee mineraliseer je de tanden weer en worden deze vanzelf witter zodat jij ook de mooie glimlach krijgt die je altijd al wilde hebben.

 

Spoelen zonder nare bijwerkingen

Aan het mondwater zijn alleen gezonde en effectieve hulpstoffen toegevoegd en geen overbodige middelen zoals alcohol of SLS. Op die manier is het mondwater natuurlijk en kan het altijd veilig gebruikt worden zonder dat je kans loopt op vervelende bijwerkingen zoals een droge mond, irritaties of zelfs wondjes. Om je tanden mooi wit te krijgen en te houden is het wel zaak dat je met regelmaat spoelt natuurlijk.

 

Maak je tanden tinten witter met tandpoeder

Kies je voor een speciaal whitening middel om je tanden mooier wit te maken? Dan kan dit ook speciaal tandpoeder zijn. Dit middel breng je met een natte tandenborstel aan op de tanden en daarna poets je gewoon zoals je anders ook doet. Kies je voor het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden? Dan weet je zeker dat dit altijd veilig te gebruiken is omdat er alleen maar natuurlijke bestanddelen in zitten en er geen mogelijk schadelijke stoffen aan zijn toegevoegd.

 

Herstel de oorspronkelijke kleur van je tanden

Het tandpoeder is bedoeld om verkleuringen die je gebit in de loop der tijd heeft opgelopen weer weg te poetsen. Zo wordt de oorspronkelijke kleur van je tanden hersteld en kun je deze ook blijven behouden. Daarvoor dien je het poeder wel als onderhoudsmiddel te blijven gebruiken natuurlijk. De wit makende werking krijgt het tandpoeder van de witte bloemen van de mangrove en de vliesjes van witte rijst die erin verwerkt zitten.

 

Gezonde en witte tanden door actieve houtskool

Zelf je tanden tot wel vier tinten witter maken? Dat kan eenvoudig en zonder schadelijke effecten voor het tandglazuur met behulp van de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool. Door de aanwezigheid van houtskool in combinatie met zuiveringszout worden je tanden na iedere behandeling al witter. Er zit ook vitamine C, xylitol en kokosolie in het middel zodat je mond niet uitdroogt en goed gehydrateerd wordt. Zo blijft je mond gezond en goed beschermd tegen bacteriën terwijl je tanden er een stuk witter uitzien binnen korte tijd.

 

Reinig je tanden altijd goed

Flossen of een tandenstoker gebruiken is met name handig als je iets tussen je tanden hebt zitten dat er met poetsen niet uit wil maar wel irriteert. Als je dan kiest voor Dentek Floss en Picks dan zorg je er ook meteen voor dat je tanden net even wat witter worden en je glimlach er zeker wel mag zijn. Het product (boogje met flosdraad en een tandenstoker aan het uiteinde) heeft ook een ingebouwde reiniger voor de tong zodat je er je hele mond mee kunt verzorgen. Op die manier reinig je de tanden en het tandvlees en krijg je er ook nog eens een schone tong van en ruikt je adem na het gebruik lekker en langdurig naar mint.

 

Kies voor een speciale (zwarte) tandpasta

Het laatste middel dat we noemen waarmee je je tanden witter kunt maken is tandpasta maar dan dien je wel voor een speciale soort te kiezen. Er zijn diverse whitening tandpasta’s op de markt maar sommige hebben alleen een optisch effect waardoor de tanden wel witter lijken maar dit niet echt zijn. Om ze echt witter te maken en verkleuringen en vlekken tegen te gaan kies je het beste voor een tandpasta met houtskool zoals de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. Deze pasta bevat een lage concentratie houtskool waardoor deze niet schurend doch wel effectief werkt.

 

Bron: https://www.demondzorgzaak.nl